Spinalis voedingswijzer voor mensen met een dwarslaesie

Hoe zorg je ervoor dat je niet aankomt als je de hele dag zit? Hoe kun je gewicht verliezen? En wat is een gezonde levensstijl voor mensen met een dwarslaesie? De brochure ‘Voeding, gewicht en gezondheid voor mensen met een dwarslaesie’ geeft antwoord op deze vragen. Behalve tips voor een gezond eetpatroon vind je in de brochure ook dieetadviezen bij complicaties van een dwarslaesie, zoals ondervoeding, doorligplekken en darmproblematiek. Een diëtist kan je advies op maat geven, maar dit is alvast een handig hulpmiddel voor thuis.

Voor iedereen die rolstoelgebonden is

De brochure ‘Voeding, gewicht en gezondheid voor mensen met een dwarslaesie’ is geschreven door deskundigen van Hogeschool Inholland in Haarlem en de revalidatiecentra Reade en Sint Maartenskliniek – naar een Zweeds voorbeeld. De brochure is niet alleen interessant voor mensen met een dwarslaesie, maar ook mensen die om een andere reden rolstoelgebonden zijn. Deze brochure dient als hulpmiddel in de thuissituatie en voorziet in algemene adviezen. Een diëtist kan je een persoonlijk advies op maat geven.

Achtergrondinformatie

De originele brochure, Mat, vikt och hälsa för dig med ryggmärgsskada, is geschreven in het Zweeds en vertaald naar het Engels, Food, weight and health for people with spinal cord injury. Beide brochures zijn geproduceerd door de Spinalis Foundation met subsidie van de Märta and Gunnar V. Philipson’s Foundation en zijn gratis te downloaden via de website www.spinalis.se. Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Anna-Carin Lagerström, Reg. Physiotherapist MSc, Health Educator & Nutrition Counselor, e-mail: anna-carin@spinalis.se.

DIGITALE BROCHURE

Waar te krijgen?

De brochure ‘Voeding, gewicht en gezondheid voor mensen met een dwarslaesie’ is voor leden van de Dwarslaesie Organisatie Nederland gratis te downloaden. Ben je geen lid dan is deze te koop via de webshop.
DIGITALE BROCHURE