Voedingsdeskundige Annemarie Postma

Fit for Life werkt samen met Annemarie Postma, ook wel bekend als The Sitting Chef. Annemarie is niet alleen ervaringsdeskundige in leven met een dwarslaesie, maar ook expert op het gebied van voeding bij een zittende levensstijl. Je kunt haar kennen als auteur, spreker, directeur van AM Lifestyle Medicine Center en ontwikkelaar van het Sit Smart Dieet (SSD). Speciaal voor Fit for Life maakte ze een vijfdelige webserie waarin ze je meeneemt in haar leven met een dwarslaesie.

Het Sit Smart Dieet (SSD)

Wat gebeurt er met je lichaam als je in een rolstoel terechtkomt? Wat is de relatie tussen rolstoelers en ziektebeelden als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en depressie? Hoeveel calorieën kun je nog eten? En waarom is een overwegend plantaardig dieet gezond? Het Sit Smart Dieet geeft antwoord op deze vragen. Dit is de ultieme voedingshandleiding voor rolstoelers en hun familie, vrienden, zorgverleners en medische professionals, ontwikkeld door Annemarie de Vries-Postma en revalidatiearts Dr. Kees Hein Woldendorp.

Lees meer over het Sit Smart Dieet

Annemaries webserie

In vijf afleveringen maak je kennis met Annemarie, haar leven in een rolstoel, haar gedachtes en haar voedingsadviezen. Ze biedt inspiratie om te leven binnen de mogelijkheden die je hebt. En dat is precies waar Fit for Life voor staat: leven vanuit je eigen kracht.

Aflevering 1
Regie over je eigen lichaam

Aflevering 2
Gezond eten

Aflevering 3
De liefde gaat door de maag

Aflevering 4
Genieten van het leven

Aflevering 5
Belang van vocht

21 dagen challenge

In oktober 2017 hebben we samen met Annemarie de Fit for Life 21 Dagen Challenge georganiseerd. Hierbij stapten tien enthousiaste deelnemers voor 21 dagen over op een geheel veganistisch, glutenvrij en koolhydraatarm voedingspatroon. De Challenge werd intensief begeleid door Annemarie en haar team van AM Lifestyle Medicine Center.

Per persoon keken we naar de behoefte en benodigde aandacht om de juiste verandering te kunnen bewerkstelligen. Dit deden we aan de hand van verschillende weekmenu’s, coachsessies, medische checks en een online facebookgroep waar deelnemers terecht konden voor vragen, inspiratie en motivatie.

Het resultaat? Het is voor alle deelnemers een prachtige ervaring geweest, waarbij zowel fysiek als mentaal significante veranderingen zijn opgetreden. Bekijk de vlogs die de deelnemers maakten onder het kopje ‘video’s’ op onze facebookpagina.

Boeken

Annemarie studeerde rechten, was het eerste professionele model met een zichtbare handicap en is auteur van meerdere boeken die ze speciaal schreef voor mensen in een rolstoel. Zo gaan ‘Ik hou van mij’, ‘Ziels eigenwijs’ en ‘De helende kracht van acceptatie’ over persoonlijke groei en transformatie en ‘The Sitting Chef’ en ‘Het Sit Smart Dieet, Gezond eten als rolstoeler’ over voeding.

Bekijk alle boeken van Annemarie