De passie van Mieke: Mondschilderen

Schilderen is een hele leuke manier om je creativiteit te uiten. En het leuke is, wat je maakt is echt helemaal van jou. Iedereen kan leren schilderen. Als je eenmaal begint en wat tips krijgt, zal je zien dat het echt goed te doen is. Daarbij is schilderen erg leuk om te doen en vinden veel mensen het rustgevend.

Thomas gaat mondschilderen met Mieke

Mieke doet aan mondschilderen

‘Als ik schilder, dan ben ik nergens anders mee bezig.’

Een akelig ongeluk met een hangmat – ruim vijftien jaar geleden – veranderde het leven van Mieke van Oss (49) voorgoed. Ze brak zeven nekwervels en raakte volledig verlamd. Het was een heel proces om haar leven opnieuw vorm te geven. Maar het lukte! Ze pakte haar geliefde hobby schilderen weer op – nét een beetje anders, want ze schildert met haar mond. “Als ik schilder, dan ben ik nergens anders mee bezig.”

Lees het hele interview met Mieke

Wil jij ook kijken of schilderen iets voor jou is?

Maak kans op een Schilderset

Fit for Life wil jou motiveren om de eerste stap te zetten in het schilderen? Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 5 gratis Fit for Life Beginners Deluxe Schildersets.

Naar de winactie

Meer inspiratie

Neem eens een kijkje op de Youtube pagina van Mieke. Zij laat in nog een aantal video’s zien hoe zij schildert met haar mond. Misschien inspireert het jou om ook te beginnen met schilderen. Of neem een kijkje op haar website ‘Pak me dan’.

Bekijk YouTube kanaal

Voor Jolanda werd tekenen haar uitlaatklep

Jolanda Kieneker is kunstenaar. Al op jonge leeftijd moest Jolanda leren leven met een dwarslaesie. Tijdens de lange revalidatieperiode werd tekenen haar uitlaatklep. Uiteindelijk ging ze naar de kunstacademie en heeft ze van haar hobby haar werk kunnen maken.

Lees haar gehele verhaal

Fit for Life event ‘Ontdek je passie’

Op zondag 12 juni organiseerde Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. De deelnemers werden geïnspireerd door de passies van anderen. Diverse workshops, waaronder crossfit, rolstoeldansen, schilderen, mindfulness gaven de deelnemers de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die men misschien thuis niet zo snel zou oppakken.

Bekijk after movie

Ontdek de passie van: