De passie van Herman: Rolstoelhockey

Rolstoelhockey is uitgegroeid tot één van de populairste teamsporten voor mensen met een lichamelijke beperking. Voor sommige spelers is het heel fijn om elke week met vrienden te kunnen bewegen en anderen zijn competitiever en willen naast de gezelligheid ook nieuwe dingen leren en beter worden.

Thomas gaat hockeyen met Herman

Herman doet aan rolstoelhockey

‘Haal alles eruit wat erin zit: er is zóveel mogelijk.’

Al sinds zijn veertiende heeft Herman een grote passie: rolstoelhockey. Aanvankelijk een mooie manier om even weg van huis te zijn en vrienden te maken, maar inmiddels is hij zo fanatiek dat hij op het hoogste niveau speelt. “Ik haal veel plezier én energie uit deze sport.” Bij een rolstoelhockeywedstrijd zijn er per team zes deelnemers in het veld, inclusief keeper. De rolstoelen voor deze sport zijn aangepast en bots-proof. Gelukkig wordt veel vergoed door de gemeente en verschillende instanties.

Lees het hele interview met Herman

Wil je ook kijken of rolstoelhockey iets voor jou is?

Rolstoelhockey

Rolstoelhockey is een gemengde sport en kent daarnaast ook geen indeling in leeftijdscategorieën. Er zijn 2 verschillende vormen binnen het rolstoelhockey: rolstoelhockey in elektrische rolstoelen (E-hockey) en rolstoelhockey in handbewogen rolstoelen (H-hockey). Rolstoelhockey wordt in een zaal gespeeld waarbij de spelers gebruikmaken van een rolstoel en een lichte kunststof bal en stick.

Meer informatie

Ga jij de challenge aan?

Kun jij twintig keer de bal met een stick om hoog houden, zoals Herman in het filmpje met Thomas doet. En ben je op zoek naar een nieuwe passie? Meld je dan aan bij Kampong. En wie weet word jij dan wel de nieuwe teamgenoot van Herman.

Aanmelden

Vergoeding en uitleenservice

Een handbike of een speciale sportrolstoel is natuurlijk best prijzig, dus om die drempel weg te nemen biedt Uniek Sporten ook een uitleenservice. Wie zich hiervoor aanmeldt kan zo’n hulpmiddel vier tot zes maanden lang gratis uitproberen. Bevalt het niet, dan heeft men bovendien de mogelijkheid om te wisselen.

Meer info

Fit for Life event ‘Ontdek je passie’

Op zondag 12 juni organiseerde Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. De deelnemers werden geïnspireerd door de passies van anderen. Diverse workshops, waaronder crossfit, rolstoeldansen, schilderen, mindfulness gaven de deelnemers de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die men misschien thuis niet zo snel zou oppakken.

Bekijk after movie

Ontdek de passie van: