De passie van Len: Rolstoelbasketbal

Rolstoelbasketbal is al jaren één van de meest aantrekkelijke sporten om te beoefenen met een lichamelijke handicap. De sport is snel, veelzijdig en attractief. Of je nu een aangeboren lichamelijke handicap hebt of op latere leeftijd een handicap hebt gekregen: iedereen kan rolstoelbasketballen!

Thomas gaat basketballen met Len

Len doet aan rolstoelbasketbal

‘Ik kom altijd vol enthousiasme van het veld.’

Als kind was Len niet zo sportief. Maar toen hij op twaalfjarige leeftijd een ongeluk kreeg waardoor zijn rechter onderbeen moest worden geamputeerd, kwam daar verandering in. “Ineens zat ik de hele dag en ik wilde mijn energie kwijt. Van verschillende rolstoelsporten werd ik niet echt enthousiast, maar rolstoelbasketbal trok me wel. Inmiddels is hij 29 en basketbalt hij nog steeds, op eredivisieniveau. Om nog meer met zijn passie bezig te zijn, is hij sinds het seizoen 2021/2022 ook trainer-coach van verschillende teams bij SC Antilope in Utrecht.

Lees het hele interview met Len

Wil je ook kijken of rolstoelbasketbal iets voor jou is?

Rolstoelbasketbal

Rolstoelbasketbal is een snelle wedstrijdsport waarbij twee teams zoveel mogelijk punten proberen te scoren in de basket. Elk team heeft een basket op de eigen helft, de tegenstander moet daar scoren. De spelers mogen de bal van de tegenstander af proberen te pakken. Het is een veelzijdige, snelle en dynamische sport waar in teamwork belangrijk is. Iedereen kan meespelen in de competitie of deelnemen aan toernooien.

Direct kijken

Probeer het gewoon

Voor sommige spelers is het heel fijn om elke week met vrienden te kunnen bewegen en anderen zijn competitiever en willen naast de gezelligheid ook nieuwe dingen leren en beter worden. Wil je iets leuks doen? Kom een keer naar een training kijken. Lijkt het je wat? Vraag dan of je een stoel mag lenen en kom meedoen. Probeer het gewoon, thuis zitten kan altijd nog!

SC Antilope

Vergoeding en uitleenservice

Een handbike of een speciale sportrolstoel is natuurlijk best prijzig, dus om die drempel weg te nemen biedt Uniek Sporten ook een uitleenservice. Wie zich hiervoor aanmeldt kan zo’n hulpmiddel vier tot zes maanden lang gratis uitproberen. Bevalt het niet, dan heeft men bovendien de mogelijkheid om te wisselen.

Meer informatie

Fit for Life event ‘Ontdek je passie’

Op zondag 12 juni organiseerde Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. De deelnemers werden geïnspireerd door de passies van anderen. Diverse workshops, waaronder crossfit, rolstoeldansen, schilderen, mindfulness gaven de deelnemers de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die men misschien thuis niet zo snel zou oppakken.

Bekijk after movie

Ontdek de passie van: