De passie van Willemijn: Parakanoën

We hebben ontzettend veel water in Nederland, zo zijn er vele rivieren en meren. Genoeg plekken om dus lekker het water op te gaan. Kajakken en kanoën is een erg veelzijdige watersport. Je kunt je bijvoorbeeld gezellig over het water laten drijven en van het landschap genieten. Ook kun je jezelf in het wilde water storten en een actieve kanotocht op touw zetten.

Thomas gaat kajakken met Willemijn

Willemijn doet aan parakanoën

‘Op het water ziet niemand aan mij dat ik een beperking hebt.’

Willemijn leidt al tweeëntwintig jaar een zittend bestaan als gevolg van een dwarslaesie. Haar grote passie is kanoën, omdat deze sport haar een ongekend gevoel van vrijheid geeft. “Op het water ziet niemand aan mij dat ik een beperking hebt. Alleen bij de in- en uitstap zie je dat ik een beperking heb, maar verder val ik niet op tussen de valide sporters. Ik vaar in een gewone boot zonder aanpassingen. In de kano ben ik niet die eenling in een rolstoel, maar simpelweg een vrouw die heel snel vaart.”

Lees het hele interview met Willemijn

Wil jij ook kijken of kanoën iets voor jou is?

Parakano.nl

Parakano.nl is een particulier initiatief om Parakano en Paracanoe in Nederland te promoten. Hierbij werken ze nauw samen met o.a. de Commissie Parakano van het  Watersportverbond, met verenigingen, parasporters, sponsoren en ANBI stichtingen. Ook organiseren zij diverse try-out dagen waarbij je zelf parakanoën kunt ervaren.

Parakano.nl

Vergoeding en uitleenservice

Een handbike of een speciale sportrolstoel is natuurlijk best prijzig, dus om die drempel weg te nemen biedt Uniek Sporten ook een uitleenservice. Wie zich hiervoor aanmeldt kan zo’n hulpmiddel vier tot zes maanden lang gratis uitproberen. Bevalt het niet, dan heeft men bovendien de mogelijkheid om te wisselen.

Uniek Sporten uitleenservice

Fit for Life event ‘Ontdek je passie’

Op zondag 12 juni organiseerde Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. De deelnemers werden geïnspireerd door de passies van anderen. Diverse workshops, waaronder crossfit, rolstoeldansen, schilderen, mindfulness gaven de deelnemers de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die men misschien thuis niet zo snel zou oppakken.

Bekijk after movie

Ontdek de passie van: