De passie van Ingrid: Offroad Handbiken

Offroad handbiken is niets anders dan mountainbiken met een e-handbike. Boomwortels, kuilen en takken op de grond worden met gemak genomen. Een mooie nieuwe uitdaging voor mensen die genoeg asfaltwegen onder zich voorbij hebben zien trekken.

Thomas gaat offroad handbike met Ingrid

Ingrid doet aan offroad handbiken

‘De vrijheid die ik heb met mijn handbike, daar word ik heel gelukkig van’

Als fervent buitenmens ontdekte ze het handbiken, trotseert ze zwarte mountainbikepaden en zit ze regelmatig snelle wielrenners op de hielen. “Je denkt toch niet dat ik achter de geraniums ga zitten?” Vanwege diabetes – en een scala aan complicaties – heeft Ingrid sinds zes jaar een rolstoel. “Ik was altijd actief, en zocht een buitensport die bij me zou passen. Ik weigerde niets te doen: thuis zitten kan altijd nog. Springen en dansen kan ik niet meer. Maar fietsen, dat wilde ik weleens proberen.

Lees het hele interview met Ingrid

Meer informatie

Ingrid’s YouTube-kanaal

Wil je nog meer filmpjes zien van Ingrid’s off road handbike avonturen? Dan kan! Check nu haar YouTube-kanaal: Ingrids offroad handbike adventures.

Direct kijken

Offroad Handbike Club Nederland

De Offroad Handbike Club Nederland is een community/club van hándbikers De deelnemers ontmoeten elkaar per toerbeurt een keer per maand voor een Off Road tocht/challenge: elke keer ergens anders in Nederland en elke keer gepland door een andere deelnemer: die weet namelijk het best waar bij hem of haar in de buurt een mooie Off Road tocht te rijden is.

Meer informatie via e-mail

Uniek Sporten

Een e-handbike is natuurlijk best prijzig, dus om die drempel weg te nemen biedt Uniek Sporten ook een uitleenservice. Wie zich hiervoor aanmeldt kan zo’n hulpmiddel vier tot zes maanden lang gratis uitproberen. Bevalt het niet, dan heeft men bovendien de mogelijkheid om te wisselen. Ook kun je als je een sporthulpmiddel nodig hebt bij Uniek Sporten Hulpmiddelen een aanvraag indienen voor de financiering.

Meer informatie

Fit for Life event ‘Ontdek je passie’

Op zondag 12 juni organiseerde Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. De deelnemers werden geïnspireerd door de passies van anderen. Diverse workshops, waaronder crossfit, rolstoeldansen, schilderen, mindfulness gaven de deelnemers de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die men misschien thuis niet zo snel zou oppakken.

Bekijk after movie

Ontdek de passie van: