De passie van Silvia: Handboogschieten

Opperste concentratie is vereist. De pijl is strak gespannen op je boog. Je trekt de pijl met drie vingers naar achteren, brengt de boog omhoog en richt op je doel. Heb je het midden van het doel in je vizier, dan laat je los, hopend op een voltreffer. Laat je inspireren door Silvia en kijk of handboogschieten ook iets voor jou is!

Thomas gaat handboogschieten met Silvia

Silvia doet aan handboogschieten

‘Ik weet niet waar ik was geweest zonder deze sport’

Als puber was Silvia Gerrits (57) boos op de wereld. Vooral tijdens de gymlessen. Ze móest meedoen, maar door haar aangeboren afwijking – een open rug – kon ze niet aan alle oefeningen meedoen. Toen haar gymleraar op de mavo Silvia dwong naar de sportdag te komen, was haar frustratie compleet. Tót ze ontdekte dat hij speciaal voor haar een dag handboogschieten had geregeld. “Die dag heeft mijn leven totaal veranderd: ik ben gezonder geworden, vooral mentaal.”

Lees het hele interview met Silvia

Meer informatie

Meer weten over handboogschieten

De handboogsport is voor iedereen, voor sporters met en zonder een beperking, voor mensen die proactief op zoek gaan naar een leuke, (inter)actieve sport en voor mensen die een afstand tot sporten hebben. Meer over handboogschieten lees je op de website van de Nederlandse handboogbond.

Meer weten

Handboogschieten ook jouw passie?

Handboogschieten is een sport van precisie en details. Het draait om concentratievermogen, lichaamsbeheersing en conditie. Met andere woorden handboogschieten is een veelzijdige sport. Lijkt het je leuk om te ontdekken of handboogschieten ook jouw passie is. De sportzoeker van Uniek Sporten helpt jou om een sportaanbieder in jouw buurt te vinden.

Zoek sportaanbieder in jouw buurt

Probeer het gewoon

Een handbike of een speciale sportrolstoel is natuurlijk best prijzig, dus om die drempel weg te nemen biedt Uniek Sporten ook een uitleenservice. Wie zich hiervoor aanmeldt kan zo’n hulpmiddel vier tot zes maanden lang gratis uitproberen. Bevalt het niet, dan heeft men bovendien de mogelijkheid om te wisselen.

Meer informatie

Fit for Life event ‘Ontdek je passie’

Op zondag 12 juni organiseerde Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. De deelnemers werden geïnspireerd door de passies van anderen. Diverse workshops, waaronder crossfit, rolstoeldansen, schilderen, mindfulness gaven de deelnemers de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die men misschien thuis niet zo snel zou oppakken.

Bekijk after movie

Ontdek de passie van: