De passie van Derek: Crossfit

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van fitness. Fitness is wat dat betreft een heel diverse sport, die ook voor mensen met een dwarslaesie toegankelijk is. Fitness is erop gericht je lichaam in een goede conditie te brengen en te houden. Fitness kent twee categorieën. Cardiotraining is het creëren van uithoudingvermogen en krachttraining helpt je bij het opbouwen van spiermassa. Echter is een sportclub méér dan alleen sporten. Je kunt ermee ook je sociale contacten vergroten..

Thomas gaat crossfitten met Derek

Derek doet aan adaptive crossfit

Ik vind adaptive crossfit de ideale sport voor mensen met een beperking.’

Twee jaar geleden begon Derek met adaptive crossfit. Hij trainde een avondje mee en sindsdien is hij verkocht. “Alle oefeningen worden precies afgestemd op mijn niveau en mogelijkheden. Het brengt mij vertrouwen in de kracht van mijn eigen lichaam”, vertelt Derek. In de trainingsgroep is Derek de enige roller. “Voor mij maakt dat geen verschil.” Ik doe – behalve met mijn benen – precies dezelfde oefeningen; touwklimmen, optrekken in de ringen en kettlebell en barbels met gewichten tillen. Het is leuk steeds opnieuw mijn grenzen te verleggen en het sporten helpt bij mijn heup- en rompstabiliteit.

Lees het hele interview met Derek

Wil jij ook kijken of Crossfit of fitness iets voor jou is?

Maak kans op een Fit for Life fitnesspakket

Fit for Life wil jou motiveren om de eerste stap te zetten in het fitnessen of crossfitten. Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op 1 van de 25 gratis Fit for Life Fitnesspakketten.

Naar de winactie

Zoek fitnessvereniging bij jouw in de buurt

Neem eens een kijkje op de website van Uniek Sporten en ontdek waar je terecht kunt voor Fitness of Crossfit in jouw omgeving.

Uniek Sporten Sportzoeker

Liever thuis aan de slag?

Bekijk de oefeningen van Joop en Joost op onze website. Het enige wat je nodig hebt is een fitnessband en een flesje water.

Oefeningen met Joop en Joost

Fit for Life event ‘Ontdek je passie’

Op zondag 12 juni 2022 organiseert Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. Laat je inspireren door de passies van anderen. Diverse workshops geven je de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die je misschien thuis niet zo snel zou oppakken. Hopelijk raak je na het event zo enthousiast dat je thuis lichamelijk en/of mentaal ook in beweging gaat komen. Kom ook naar dit unieke Fit for Life event Ontdek je passie!

Meld je alvast aan!