Fit for Life Event ‘Ontdek je passie’

Zondag 12 juni 2022, 10.00 – 16.30 uur
1931 Congrescentrum in Den Bosch

‘Ontdek je passie’ tijdens het Fit for Life Event in Den Bosch en laat je inspireren door de passies van anderen. Diverse workshops geven je de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die je misschien thuis niet zo snel zou oppakken. Hopelijk raak je na het event zo enthousiast dat je thuis lichamelijk en/of mentaal ook in beweging gaat komen. Kom ook naar dit gratis unieke event!

Dagvoorzitter WheelChair Mafia

Thomas en Frank van WheelChair Mafia zijn de dagvoorzitters. WheelChair Mafia brengt via verschillende social media kanalen op humoristische wijze de dagelijkse uitdagingen van rollers onder de aandacht. Hun doel is het leven voor rollers aangenamer en leuker te maken. Ze willen rollers motiveren, bewegen en ze inspireren door te laten zien wat er allemaal mogelijk en verkrijgbaar is.

Kom ook en meld je aan

Workshops

Smartphone fotografie
Foto-workshop

Leer hoe je mooie foto’s kunt maken met een smartphone. En hoe je gewone kiekjes kunt omvormen tot sprekende foto’s.

Crossfitten
Derek van de Burg

Behoud van spierkracht en een goede conditie zijn belangrijk. Ga aan de slag en verleg je grenzen tijdens de diverse oefeningen die je worden voorgeschoteld.

Rolstoelbehendigheid
Wheelchair Skills Team

Aan de hand van een uitdagend parcours leer je hoe je verschillende obstakels met een rolstoel kunt overwinnen.

Mindfulness
Christel van Leeuwen

Sta meer stil bij je gedachten en emoties in het moment, zonder overspoeld te raken of deze weg te willen drukken. De bodyscan, de drie-minuten ademruimte en de beweegoefeningen zijn enkele oefeningen die de revue zullen passeren.

Intimiteit
Nelleke van Winkelhof

Intimiteit na een dwarslaesie blijft vaak onbesproken. Het is een persoonlijk onderwerp, iets intiems tussen twee mensen. Toch is het belangrijk dat de vragen die je hebt beantwoord worden.

Schilderen
Mieke van Os

Schilderen is een hele leuke manier om je creativiteit te uiten. En het leuke is, wat je maakt is echt helemaal van jou. Iedereen kan leren schilderen. Als je eenmaal begint en wat tips krijgt, zal je zien dat het echt goed te doen is.

Rolstoeldansen
Alex en Jacqueline Gelijn

Rolstoeldansen is een ontspannende en leuke sport. Tijdens het dansen zet je je emoties en muziekbeleving om in bewegingen. Ga alleen of met je partner genieten!

Reizen
Eelke Droomt

Op welke plekken kun je ongehinderd met een rolstoel reizen. En hoe pak je het aan? Laat je inspireren voor een volgende vakantie!

Laat je inspireren. Meld je nu aan

Maak kennis met De Dwarsliggers

De Dwarsliggers is de enige Nederlandse podcast over het hebben van een dwarslaesie. Geen onderwerp wordt geschuwd. Revalideren, blaas- en darmproblemen en het leven voor en na… Maar ook vakanties, seks en uitgaan; niets is te gek. Want, vinden podcastmakers Zoë, Jimmy en Tirzah: als je een dwarslaesie hebt moet je al genoeg zelf uitzoeken.

Tirza

Tirzah (31 jaar) heeft sinds 2016 een dwarslaesie door een ski-ongeval. Focus op gezondheid hielp Tirzah door die eerste, moeilijke periode heen. Ik heb altijd goed voor mijn lichaam gezorgd; veel sporten, gezond eten, niet drinken. ”Mijn gezondheid was het enige wat ik nog had, dus daar wilde ik ook na mijn ongeluk aan vasthouden.” Dus sport Tirzah twee keer per week. Been- en buikspieroefeningen lukken niet meer; armen en schouders wel. “Je lichaam verandert, dat is gewoon zo. Aan het begin was ik daar onzeker over.”

Jimmy

Jimmy (30 jaar) heeft sinds 2007 een dwarslaesie door een brommerongeluk. Jimmy doet de dingen die hij
wíl doen, namelijk parachutespringen, naar Las Vegas en basketballen. “Tijdens mijn revalidatie zat ik slecht in mijn vel.” Het omslagpunt kwam dankzij het sporten. Daar was hij altijd al gek op geweest. Hij besloot zich op te geven voor rolstoelbasketbal. Het basketballen ging steeds beter en hij kwam zelfs in de Eredivisie terecht.

Zoë

Zoë (32 jaar) heeft sinds 2016 een dwarslaesie door een motorongeluk. Tijdens haar revalidatie maakte ze kennis met de handbike en sindsdien is ze niet meer gestopt. “Vanaf het begin heeft het voor een doel gezorgd. Nu rijd ik met cadans- en hartslagmeters; zo kan ik nieuwe doelen voor mezelf stellen. Het is fijn om een explosieve sport te hebben; zo kan ik mijn frustratie kwijt.”

Aanmelden Speeddate

Belevingsplein

Naast het deelnemen aan de diverse workshops kun je ook het belevingsplein bezoeken.
Stel je vraag aan ‘De Dwarsliggers’ (bekend van de podcast) of laat je inspireren door andere
ervaringsdeskundigen of experts.

Voor wie?

Het Fit for Life Event is speciaal voor mensen met een dwarslaesie, hun partners, familieleden
en zorgprofessionals. Je bent welkom als je momenteel aan het revalideren bent, maar ook
als je al langere tijd leeft met een dwarslaesie. Door ervaringen te delen, inspireren we elkaar.

Locatie 1931 Congrescentrum in Den Bosch

Het Fit for Life Event ‘Ontdek je passie’ vindt plaats in 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Wij zijn blij dat we dit jaar welkom zijn om daar ons Fit for Life Event te organiseren.

Routebeschrijving