Ontdek je passie

Het oppakken van het dagelijks leven na een dwarslaesie vergt in de meeste gevallen de nodige aanpassing. Leven met een dwarslaesie is verre van eenvoudig. Zo kan het oppakken van een oude of het ontdekken van een nieuwe passie een uitdaging zijn.
Gelukkig is met een dwarslaesie veel meer mogelijk dan je misschien denkt! Het is altijd fijn om je te laten inspireren door anderen. Dat is precies wat Thomas Maas van Wheelchair Mafia gaat doen: Het ervaren van andermans passie om zo andere rollers te inspireren.

Ontdek de passie van:

Fit for Life event ‘Ontdek je passie’

Op zondag 12 juni organiseerde Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. De deelnemers werden geïnspireerd door de passies van anderen. Diverse workshops, waaronder crossfit, rolstoeldansen, schilderen, mindfulness gaven de deelnemers de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die men misschien thuis niet zo snel zou oppakken.

Bekijk after movie

Wie is Thomas van WheelChair Mafia

Thomas Maas laat rolstoelgebruikers zien dat de wereld – ook op vier wielen – aan je voeten ligt. Elf jaar geleden was Thomas betrokken bij een ernstig verkeersongeluk op Curacao. Na een intensief en langdurig behandeltraject wilde hij vooral weer doorgaan en opbouwen. Op een dag ontmoette hij Frank Sanders, de oprichter van WheelChair Mafia. Ze hadden meteen een klik. Frank wilde graag groeien met het platform en samen zijn ze gaan onderzoeken hoe ze dat konden gaan doen.

Lees het hele interview met Thomas

Wat passie met je doet in woord en beeld

In samenwerking met de acht grote dwarslaesiecentra in Nederland en fotografe Monique Velzeboer brengen we met SHINE in beeld wat het met mensen doet als zij met hun passie bezig zijn. De kracht die zij ‘in het moment’ uitstralen in combinatie met de schittering in hun ogen laat zien dat fysieke beperkingen geen beperking hoeft te zijn om dagelijks te kunnen genieten. Naast schitterende beelden leverden de fotoshoots ook acht inspirerende verhalen op.

Bekijk de beelden en lees de inspirerende verhalen