Fit for Life by Coloplast

Fit for Life is het programma met als doel mensen met een darm- en/of blaasprobleem te ondersteunen fit(ter) door het leven te laten gaan.
Coloplast streeft ernaar om samen met mensen met een dwarslaesie manieren te ontdekken om gezonder, prettiger en energieker door het leven te gaan. Bijvoorbeeld door een kleine aanpassing in het voedingspatroon, of door wat meer dagelijkse beweging.
Fit for Life bestaat uit evenementen, adviezen en inspirerende verhalen, ontwikkeld voor en door mensen met een dwarslaesie, hun partners en familieleden en zorgprofessionals. Het is opgezet voor zowel huidige revalidanten, als voor hen die al jaren geleden bij een revalidatiecentrum zijn geweest. Fit for Life inspireert, motiveert, ondersteunt en activeert om in beweging te komen.

Contact met Fit for Life

Coloplast

Fit for Life is een programma opgezet door Coloplast om mensen met een dwarslaesie te ondersteunen op een gezonde manier hun leven te leiden. Coloplast is producent van medische hulpmiddelen voor mensen met blaas- en darmproblemen. De belofte van Coloplast aan de gebruiker is:

  • Wij willen u helpen een actief en volwaardig leven te leiden.
  • Wij willen graag horen welke uitdagingen voor u belangrijk zijn. Want dat helpt ons te begrijpen wat u hoopt te verwezenlijken.
  • En we willen graag van u leren – en met u delen wat we van anderen hebben geleerd over het leven met een blaas- of darmprobleem.
  • We willen die vragen beantwoorden, waarvan u niet eens wist dat u ze had.
  • Wij zijn er voor u. We willen u graag helpen
Ga naar de website van Coloplast

Partners van Fit for Life

Ongehinderd.nl

Ongehinderd is een organisatie die zich inzet voor een toegankelijk Nederland voor iedereen. Dus ook mensen met een beperking: rolstoelgebruikers, mensen die slecht ter been zijn, zijn blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden. Ongehinderd toetst locaties op toegankelijkheid en geeft aan de hand hiervan advies aan de locaties. Met een paar kleine aanpassingen zijn veel locaties al voor veel mensen goed toegankelijk. Alle voorzieningen die aanwezig zijn op een locatie worden gepresenteerd in de gratis Ongehinderd app. Meer informatie over Ongehinderd en de Ongehinderd app kunt u vinden op: app.ongehinderd.nl en www.ongehinderd.nl

Lees het interview van Gerard de Nooij van Ongehinderd.nl

WheelChair Maffia

WheelChair Mafia beheert via de verschillende social media kanalen een van de grootste social media platforms voor rollers. Via deze kanalen wordt op humoristische wijze de dagelijkse uitdagingen van rollers onder de aandacht gebracht. WheelChair Mafia wilt rollers motiveren, bewegen en ze inspireren door te laten zien wat er allemaal mogelijk is en verkrijgbaar is. Ook willen ze meer bewustwording en begrip kweken onder valide mensen, zodat rollers beter deel kunnen nemen aan een gelijke samenleving. Hiermee hopen ze dat rollers zelf gaan kijken waar hun grenzen liggen, ze op te zoeken en misschien zelfs te verleggen! Meer informatie: www.wheelchairmafia.nl

Lees het interview van Thomas Maas van WheelChair Maffie