Fit for Life Webinars

Hieronder vind je de kalender voor de komende periode en tevens de mogelijkheid om je direct in te schrijven. Daarnaast kun je hier eerdere Fit for Life webinars terugkijken.

Programma 2024 volgt

Eerdere webinars

Fit for Life webinar: ‘Gelukkig oud worden met een dwarslaesie’
Woensdag 28 juni 2023
16:00 – 17:00 uur
Sprekers: Experts vanuit Sint Maartenskliniek

Iedereen wil op een gezonde manier oud worden. En dat vergt de nodige inspanningen. In 2022 hebben experts van de Sint Maartenskliniek het boek ‘Dwarslaesie met pensioen – gelukkig oud worden met een dwarslaesie’ uitgebracht. Tijdens het webinar zal aandacht besteed worden aan een vijftal belangrijke thema’s, die bijdragen aan het gelukkig oud worden, namelijk: voeding, beweging, kwalen, zorg en ontspanning. Ook zal er voldoende tijd zijn om al uw vragen te beantwoorden.

Kijk het webinar hiernaast terug.

Fit for Life webinar: ‘Gezonde leefstijl bij een dwarslaesie’
Woensdag 12 april 2023
16:00 – 17:00 uur
Sprekers: Charlotte van Marissing (Diëtist, gezondheidswetenschapper en ervaringsdeskundige)

Goed eten en niet aankomen als je een dwarslaesie hebt: een flinke uitdaging. Want als je zittend door het leven gaat, heb je veel minder brandstof nodig. Hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft eten, zonder jezelf onnodige restricties op te leggen? Diëtist, gezondheidswetenschapper en ervaringsdeskundige Charlotte van Marissing vertelt je er meer over tijdens het webinar. Ook zal er voldoende tijd zijn om al jouw vragen te beantwoorden.

Kijk het webinar hiernaast terug.

Fit for Life webinar: Van bewegen naar sporten: Er is meer mogelijk dan je denkt
September 2022
16.00 – 17.15 uur
Spreker: Uniek Sporten

Regelmatig bewegen is belangrijk! Je wordt er gezonder en fitter van. Je voelt je vaak een stuk vrolijker én je doet nieuwe contacten op. Het hebben van een dwarslaesie mag daarbij geen belemmering zijn. Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Uniek Sporten (Fonds gehandicaptensport) biedt ondersteuning bij het vinden van een passende sport. Daarnaast is sporten of bewegen voor veel niet mogelijk zonder (geschikt) sporthulpmiddel. Ook hiermee kan Uniek Sporten je helpen. In dit webinar zal uitvoerig aan bod komen welke ondersteuning Uniek sporten jou kan bieden om je weer in beweging te krijgen. Ook zal er voldoende tijd zijn om al jouw vragen te beantwoorden.

Kijk het webinar hiernaast terug.