Fit for Life Events

Fit for Life by Coloplast organiseert geregeld (online) events voor mensen met een dwarslaesie. Hieronder vind je de kalender voor de komende tijd en tevens de mogelijkheid om in te schrijven.

Fit for Life webinar: ‘Gelukkig oud worden met een dwarslaesie’
Woensdag 28 juni 2023
16:00 – 17:00 uur
Sprekers: Experts vanuit Sint Maartenskliniek

Iedereen wil op een gezonde manier oud worden. En dat vergt de nodige inspanningen. In 2022 hebben experts van de Sint Maartenskliniek het boek ‘Dwarslaesie met pensioen – gelukkig oud worden met een dwarslaesie’ uitgebracht. Tijdens het webinar zal aandacht besteed worden aan een vijftal belangrijke thema’s, die bijdragen aan het gelukkig oud worden, namelijk: voeding, beweging, kwalen, zorg en ontspanning. Ook zal er voldoende tijd zijn om al uw vragen te beantwoorden.

Kijk het webinar hiernaast terug.

Fit for Life webinar: ‘Gezonde leefstijl bij een dwarslaesie’
Woensdag 12 april 2023
16:00 – 17:00 uur
Sprekers: Charlotte van Marissing (Diëtist, gezondheidswetenschapper en ervaringsdeskundige)

Goed eten en niet aankomen als je een dwarslaesie hebt: een flinke uitdaging. Want als je zittend door het leven gaat, heb je veel minder brandstof nodig. Hoe zorg je ervoor dat je gezond blijft eten, zonder jezelf onnodige restricties op te leggen? Diëtist, gezondheidswetenschapper en ervaringsdeskundige Charlotte van Marissing vertelt je er meer over tijdens het webinar. Ook zal er voldoende tijd zijn om al jouw vragen te beantwoorden.

Kijk het webinar hiernaast terug.

Fit for Life webinar: ’Kwaliteit van leven na een dwarslaesie: Waar heb ik invloed op?’
Donderdag 10 februari 2022
16:00 – 17:15 uur
Sprekers: Christel van Leeuwen (Psycholoog bij De Hoogstraat Revalidatie) en Alok Blondé (Ervaringsdeskundige)

Het merendeel van de mensen met een dwarslaesie ervaart voldoende kwaliteit van leven na verloop van tijd. In dit webinar hoor je van Christel van Leeuwen welke factoren invloed hebben op iemands kwaliteit van leven na een dwarslaesie: wat draagt bij en wat juist niet? Daarnaast gaan we aan de slag met een aantal oefeningen om stil te staan bij hoe je je kwaliteit van leven nu ervaart en wat je zou kunnen helpen om je kwaliteit van leven nog wat te verbeteren. Daarnaast zal een ervaringsdeskundige praktijkvoorbeelden geven hoe hij/zij de laatste jaren de kwaliteit van zijn/haar leven heeft verbeterd.

Kijk het webinar hiernaast terug.

Fit for Life webinar: Goede zithouding en Rolstoelkeuze
Woensdag 11 mei 2022
16.00 – 17.15 uur
Sprekers: Linda Valent (Ergotherapeut Heliomare) en Marjo Jansen (Fysiotherapeut Heliomare)

Het hebben van een goede houding wanneer je in een rolstoel zit, is enorm belangrijk. Het vermindert overbodige stress op je lichaam en zorgt voor behoud van je comfort. Bovendien verbetert een goede zithouding de manoeuvreerbaarheid van je rolstoel en verkleint het de kans op verwondingen of decubitus. Aan de hand van de website ‘Check je zit’ nemen Linda Valent en Marjo Jansen je mee in de basisprincipes van goed zitten. Ook geven zij tips en adviezen om tot de juiste rolstoelkeuze te komen.

Kijk het webinar hiernaast terug.

Fit for Life event: Ontdek je passie
Zondag 12 juni 2022
10.00 – 16.30 uur
Programma: volgt

Op zondag 12 juni 2022 organiseert Coloplast het Fit for Life event ‘Ontdek je passie’ in Den Bosch. Laat je inspireren door de passies van anderen. Diverse workshops geven je de mogelijkheid om in aanraking te komen met activiteiten die je misschien thuis niet zo snel zou oppakken. Hopelijk raakt je na het event zo enthousiast dat je thuis lichamelijk en/of mentaal ook in beweging gaat komen. Kom ook naar dit unieke Fit for Life event Ontdek je passie!

Bekijk after movie

Fit for Life webinar: Van bewegen naar sporten: Er is meer mogelijk dan je denkt
September 2022
16.00 – 17.15 uur
Spreker: Uniek Sporten

Regelmatig bewegen is belangrijk! Je wordt er gezonder en fitter van. Je voelt je vaak een stuk vrolijker én je doet nieuwe contacten op. Het hebben van een dwarslaesie mag daarbij geen belemmering zijn. Benieuwd welke beweegvorm bij jou past? Uniek Sporten (Fonds gehandicaptensport) biedt ondersteuning bij het vinden van een passende sport. Daarnaast is sporten of bewegen voor veel niet mogelijk zonder (geschikt) sporthulpmiddel. Ook hiermee kan Uniek Sporten je helpen. In dit webinar zal uitvoerig aan bod komen welke ondersteuning Uniek sporten jou kan bieden om je weer in beweging te krijgen. Ook zal er voldoende tijd zijn om al jouw vragen te beantwoorden.

Externe events

Wings for Life Worldrun 2023
Zondag 7 mei 2023 om 13:00 uur
Locatie: App Run of Sint Maartenskliniek locatie Nijmegen (Hengstdal 3, Ubbergen)

Tijdens de Wings for Life World Run starten alle deelnemers op hetzelfde moment, wereldwijd. Het maakt niet uit of je een professioneel atleet bent, iemand die regelmatig voor de lol rent of een echte beginner. Er is geen eindstreep. 30 minuten na de start begint de Catcher Car te rijden en die haalt alle hardlopers en rolstoelers één voor één in. Het mooiste van deze race: 100% van al het startgeld en alle donaties gaat direct naar ruggenmergletsel onderzoek, waarmee gezocht wordt naar een genezende behandeling voor ruggenmergletsel.

Meer informatie over Wings for Life

HandbikeBattle
22 juni 2023
Locatie: Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk

De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. Je kunt meedoen als deelnemer van een team van een Nederlandse revalidatiecentrum of als individuele deelnemer. Jaarlijks zijn er ook een aantal buitenlandse deelnemers. Strijdtoneel is de klim naar de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. Een mooie uitdaging voor handbikers van alle niveau’s. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen dé sportieve uitdaging van het jaar.

Sponsoring Rijndam Racers
Ook dit jaar sponsort Coloplast het Rijndam Racers team en we volgen dit vrouwelijke team tijdens hun weg naar de top, hopelijk in Oostenrijk. Op 17 april 2021 fietsten zij individueel met hun buddy’s de Alternatieve HandbikeBattle. Mariella maakte een mooie tocht samen met haar buddy Esther. Lees haar verslag van deze mooie en zonnige dag hier.

Bekijk hier het verslag