Fit for Life Events

Fit for Life by Coloplast organiseert geregeld (online) events voor mensen met een dwarslaesie. Hieronder vind je de kalender voor de komende tijd en tevens de mogelijkheid om in te schrijven.

Woensdag 27 januari 2021
16:00-17:15 uur
Online Fit for Life workshop: Gezond(er) en Fit(ter) worden
Sprekers: Rogier Broeksteeg (Fysiotherapeut Rijndam Revalidatie), Sonja de Groot (Senior onderzoeker en bewegingswetenschapper Reade / VU) en Jasmijn Holla (Lector Kracht van Sport, InHolland / Reade)

Hoe word je gezond(er) en fit(ter) met een dwarslaesie? Wat kun je doen om meer in beweging
te komen of juist dat extra niveau van sporten op te pakken? Vanuit de beweegrichtlijn voor
mensen met een dwarslaesie geven we je tips om fit(ter) te worden. We geven informatie
waarom het belangrijk is om meer te bewegen en hoe je dit aan kunt pakken. Tevens laten we
een sneak preview van de WHEELS app zien; een complete leefstijl app met als doel om ook na
de revalidatiefase te kunnen werken aan jouw vitaliteit en gezonde leefstijl.

Gemist? Kijk de presentatie hier terug.

Woensdag 21 april 2021
16:00 – 17:15 uur
Online Fit for Life workshop: ‘Praktische tips voor een weekendje weg’
Spreker: Eelke Kelderman (Eelke Droomt)

Hoe ga je eropuit in een rolstoel? Hoe weet je leuke locaties te vinden die ook goed toegankelijk zijn? Het blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn om de juiste informatie te vinden. Momenteel blijft 30% van de mensen met een beperking thuis, omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen. Of niet weten waar ze moeten beginnen bij het organiseren van een reis naar het buitenland.
Tijdens deze online bijeenkomst zal Eelke Kelderman je praktische tips & tricks geven om er zelf op uit te gaan. Waar moet je bijvoorbeeld op letten als je een overnachting gaat boeken? Welke dingen zijn praktisch om mee te nemen? Hoe reis je met een vliegtuig? Ook ontvang je concrete tips voor bijzondere locaties.

Gemist? Kijk de presentatie hier terug.

Zaterdag 3 juli
10:00 – 12:30 uur
Online Fit for Life Event: ‘Zomerfit’
Dagvoorzitter: Niek van den Adel

Online Fit for Life Event: Zomerfit en ga fit(ter) en gezond(er) de zomer in! Het event werd live uitgezonden vanuit Congrescentrum 1931 in Den Bosch, én was te volgen vanuit de huiskamer. Het programma van het Zomerfit event ondersteunt je op verschillende manieren om fitter en gezonder de zomer in te gaan. Zo vertelt Kees-Jan van der Klooster (Wheelchair Skills Team) je meer over het leven van een actief leven en de rol die een goede eigenwaarde hierin speelt. Gezonder willen eten begint al met de keuzes die je maakt in de supermarkt. Ellen Blankenberg (Tante Blond) zal je inzicht, informatie en praktische tips geven over de producten die je koopt. Met een aantal simpele tips & tricks leer je hoe u een etiket kunt lezen en ben je direct in staat om gezondere keuzes te maken. Als laatste zijn we onder begeleiding van Rogier Broeksteeg (fysiotherapeut Rijndam Revalidatie) actief aan de slag gegaan tijdens de Zomerfit Workout.

Bekijk hiernaast het Online Event terug!

Externe events

9 mei 2021
Wings for Life Worldrun 2021
Locatie: overal

Op zondag 9 mei hebben wij meegelopen in het Coloplast Fit for Life TEAM met de jaarlijkse Wings for Life World Run. Omdat de hele wereld in de ban van het Corona virus is, ligt de focus dit jaar volledig op App Runs. Iedereen is vanaf zijn eigen voordeur of vanuit het Revalidatie centrum gestart. Ook teams uit de Sint Maartenskliniek, Rijndam revalidatie, UMCG centrum voor revalidatie, loc. Beatrixoord en Heliomare revalidatie deden mee. Samen hebben we een totaalbedrag van € 14.502 opgehaald voor de Wings for Life Foundation.

Meer informatie over Wings for Life

Oktober 2021
HandbikeBattle
Locatie: Nederland

Helaas vindt de HandbikeBattle in 2021 niet plaats in Oostenrijk, maar in Nederland. De situatie rondom de COVID-19-pandemie is te onzeker; ook als er op redelijk korte termijn een vaccin is. De planning van de vaccinatie is nog onduidelijk, maar ook de resultaten zijn voorlopig niet bekend. Denk daarbij bijvoorbeeld aan groepsbescherming.

Het plan is om verschillende alternatieven in Nederland te organiseren. Uiteraard volgens de regels die op dat moment gelden. Om te beginnen werd er op zondag 7 februari om 16.00 uur een virtuele HandbikeBattle trainingswedstrijd georganiseerd. Op 17 april (14.00-16.00 uur) vond er een Alternatieve HandbikeBattle plaats, verspreid over Nederland. In oktober zal er de HandbikeBattle-Dutch edition in Nijmegen worden georganiseerd. Kijk voor nadere informatie en data op https://www.handbikebattle.nl/handbikebattle-2021-in-nederland/

Sponsoring Rijndam Racers
Dit jaar sponsort Coloplast het Rijndam Racers team en we volgen dit vrouwelijke team tijdens hun weg naar de top, hopelijk volgend jaar weer in Oostenrijk. Op 17 april fietsten zij individueel met hun buddy’s de Alternatieve HandbikeBattle. Mariella maakte een mooie tocht samen met haar buddy Esther. Lees haar verslag van deze mooie en zonnige dag hier.

Bekijk hier het verslag