Fit for Life Events

Fit for Life by Coloplast organiseert geregeld (online) events voor mensen met een dwarslaesie. Hieronder vind je de kalender voor de komende tijd en tevens de mogelijkheid om in te schrijven.

Woensdag 11 november 2020
15:30 – 17:15 uur
Online Fit for Life workshop: ‘Positieve gezondheid’
Spreker: Annemarieke Driessen

Positieve gezondheid is een manier om breder naar gezondheid te kijken. Kunt je je bijvoorbeeld voldoende redden? Voel je je gelukkig of juist eenzaam? En is er misschien medische zorg nodig of steun uit jouw omgeving? Het gaat erom dat je je gezond en energiek voelt, op de manier die bij je past.
Tijdens deze online workshop neemt Annemarieke Driessen je mee in de bredere kijk op gezondheid, die door Machteld Huber in 2012 in Nederland werd geïntroduceerd. Zij zal door middel van concrete voorbeelden meer vertellen over de zes pijlers die deze nieuwe definitie van Positieve gezondheid omvat. Ook zal er zelf aan de slag worden gegaan om de eigen gezondheidswelzijn zichtbaar te maken in het spinnenwebmodel.

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Woensdag 27 januari 2021
16:00-17:15 uur
Online Fit for Life workshop: Gezond(er) en Fit(ter) worden
Sprekers: Rogier Broeksteeg (Fysiotherapeut Rijndam Revalidatie), Sonja de Groot (Senior onderzoeker en bewegingswetenschapper Reade / VU) en Jasmijn Holla (Lector Kracht van Sport, InHolland / Reade)

Hoe word je gezond(er) en fit(ter) met een dwarslaesie? Wat kun je doen om meer in beweging
te komen of juist dat extra niveau van sporten op te pakken? Vanuit de beweegrichtlijn voor
mensen met een dwarslaesie geven we je tips om fit(ter) te worden. We geven informatie
waarom het belangrijk is om meer te bewegen en hoe je dit aan kunt pakken. Tevens laten we
een sneak preview van de WHEELS app zien; een complete leefstijl app met als doel om ook na
de revalidatiefase te kunnen werken aan jouw vitaliteit en gezonde leefstijl.

Aanmelden

Woensdag 21 april 2021
16:00 – 17:15 uur
Online Fit for Life workshop: ‘Praktische tips voor een weekendje weg’
Spreker: Eelke Kelderman (Eelke Droomt)

Hoe ga je eropuit in een rolstoel? Hoe weet je leuke locaties te vinden die ook goed toegankelijk zijn? Het blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn om de juiste informatie te vinden. Momenteel blijft 30% van de mensen met een beperking thuis, omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen. Of niet weten waar ze moeten beginnen bij het organiseren van een reis naar het buitenland.
Tijdens deze online bijeenkomst zal Eelke Kelderman je praktische tips & tricks geven om er zelf op uit te gaan. Waar moet je bijvoorbeeld op letten als je een overnachting gaat boeken? Welke dingen zijn praktisch om mee te nemen? Hoe reis je met een vliegtuig? Ook ontvang je concrete tips voor bijzondere locaties.

Aanmelden

Zaterdag 3 juli
10:00 – 16:15 uur
Fit for Life Event: ‘Gezond in je vel’
Locatie: 1931 Congrescentrum Den Bosch
Dagvoorzitter: Niek van den Adel

Ga fit(ter) door het leven, kom naar het Fit for Life Event! Krijg informatie en advies van experts, leert nieuwe skills en deel ervaringen met anderen. Het Fit for Life Event is speciaal voor mensen met een dwarslaesie, hun partners, familieleden en zorgprofessionals. Je bent welkom als je momenteel aan het revalideren bent, maar ook als je al langere tijd leeft met een dwarslaesie. Door ervaringen te delen, inspireren we elkaar.

Aanmelden

Externe events

19 tot en met 22 mei 2021
Support Beurs
Locatie: Jaarbeurs Utrecht

Support is Nederlands grootste event dat onbeperkte mogelijkheden biedt voor mensen met een bewegingsbeperking en hun directe omgeving, van mantelzorger tot (zorg)professionals. Laat je inspireren door innovaties, doe mee met leuke activiteiten en volg interessante theatersessies!

Meer informatie

Donderdag 17 juni 2021
HandbikeBattle
Locatie: Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk

De HandbikeBattle is een handbikewedstrijd voor mensen met een beperking. Je kunt meedoen als deelnemer van een team van een Nederlandse revalidatiecentrum of als individuele deelnemer. Jaarlijks zijn er ook een aantal buitenlandse deelnemers. Strijdtoneel is de klim naar de Kaunertaler gletscher in Tirol, Oostenrijk. De deelnemers gaan op armkracht naar boven, over een lengte van 20 km en met 867 meter hoogteverschil. Een mooie uitdaging voor handbikers van alle niveau’s. Voor sommigen een pure wedstrijd voor anderen dé sportieve uitdaging van het jaar.

Meer informatie