Rolstoelroute Zeeuws-Vlaanderen

Uitwaaien aan de Zeeuwse kust? Voor deze Fit for Life Route geven wij 10 tips voor een toegankelijk weekendje weg in Zeeuws-Vlaanderen. De uitgestrekte stranden, duinen en prachtige polders zijn geliefde bestemmingen voor water- en natuurliefhebbers. Ga je liever op pad in een stoere havenstad? Dan is Terneuzen dé stad voor jou. Hier kun je genieten van historische panden, karakteristieke winkels en leuke horecagelegenheden. Kortom, voor ieder wat wils!

’t Zusje Terneuzen

’s Avonds bourgondisch genieten? Ga dan naar restaurant ’t Zusje. Beleef een gezellige avond met heerlijke Spaanse tapashapjes in dit prachtige pand in Terneuzen. Te veel keus? Geen probleem, want je kunt de hele avond onbeperkt genieten van kleine, lekkere gerechtjes voor €29,80. Ideaal om alles te proeven. Het restaurant beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet en reserveren kan via het lokale telefoonnummer 085-9026888.

Nieuwstraat 70, 4531 CX Terneuzen
Telefoon: 085-9026888
www.zusje.nl

Hampshire Hotel – Churchill Terneuzen

Of je nu op zoek bent naar rust of juist naar gezellige drukte, het Hampshire Hotel in Terneuzen is een aanrader. Het hotel ligt prachtig op de Westerscheldedijk en is het perfecte startpunt voor een bezoek aan het centrum van Terneuzen of een rondje om de Otheense Kreek. Vanuit het bijbehorende Restaurant Rosaura heb je prachtig uitzicht over de Westerschelde. Wil je liever de omgeving verkennen? Bezoek dan bijvoorbeeld een van de nabij gelegen Zeeuwse stadjes zoals Aardenburg, IJzendijke, Hulst en Sluis of een van de Belgische steden Antwerpen, Brugge en Gent. Het Hampshire Hotel is rolstoelvriendelijk.

Churchilllaan 700, 4532 JB Terneuzen
Telefoon: 0115-621120
www.hampshire-hotels.com/hampshire-hotel-churchill-terneuzen

Paardenwei

Hou jij van pony’s en paarden? Beleef dan een unieke boerderijbeleving op Boerencamping de Paardenwei. Op nog geen 10 autominuten van het strand vind je deze gezellige camping in Oostburg. De camping beschikt over een duozadel zodat bezoekers met een beperking ook kunnen paardrijden. Daarnaast zijn er ruime parkeerplaatsen en is er een aangepast sanitair gebouw aanwezig met rolstoelvriendelijk toilet en douche. Alles voor een paar onbezorgde dagen weg bij de boer.

Brugsevaart 12, 4501 NE  Oostburg
Telefoon: 0117-455497
www.trekpaardenwereld.nl/nl/boerencamping-zeeland

’t Gerecht Restaurant & More

Lunchen, dineren of liever iets bestellen van de fingerfoodkaart? Bij ’t Gerecht Restaurant & More heb je een ruime keuze uit verschillende specialiteiten. Het restaurant beschikt over een sfeervolle serre, waar je met koud weer kunt genieten van de gezellige gashaard. ‘t Gerecht Restaurant & More bevindt zich in het centrum van Terneuzen en beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet.

Havenstraat 12, 4531 EK  Terneuzen
Telefoon: 0115-610900
www.het-gerecht.nl

Strandpaviljoen Breskens aan Zee

Visliefhebbers, opgelet! De lekkerste lokale verse vis, rechtstreeks uit de Noordzee, proef je bij Strandpaviljoen Breskens. Eet je liever iets met vlees of juist vegetarisch? Hier is keuze genoeg! En terwijl je geniet van je eten heb je ook nog prachtig uitzicht over zee. Het Strandpaviljoen beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet en is elke dag van 10.00 tot 22.00 uur geopend.

Promenade 2, 4511 RB Breskens
Telefoon: 0117-383666
www.breskensaanzee.nl

Museum het Warenhuis

Museum Het Warenhuis in Axel houdt zich bezig met het verzamelen, conserveren en bestuderen van voorwerpen die betrekking hebben op het dagelijks leven in het Land van Axel in vroegere tijden. Het Land van Axel onderscheidde zich van het meer oostelijk deel van Zeeuws-Vlaanderen door o.a. een eigen kenmerkende streekdracht. Het museum is toegankelijk voor rolstoel- en rollatorgebruikers. De beide buitenlocaties, de Watertoren en stadsmolen, zijn vanwege hun specifieke karakter, beperkt toegankelijk voor mensen die moeilijk ter been zijn.

Markt 2, 4571 BG Axel
Telefoon: 0115-562885
www.hetwarenhuis.nl

Vakantiewoning Merelaar

Midden in de polders van Zeeuws-Vlaanderen ligt de vakantiewoning Merelaar. Een knusse, sfeervolle en gezellige woning om heerlijk tot rust te komen in de natuur. Je kijkt uit op de prachtige polder en met goed weer kan je zelfs de schepen op het kanaal spotten. De vakantiewoning is zoveel mogelijk aangepast aan mindervaliden. Wel goed om te weten: de woning bevindt zich in een oud pand, waardoor de deuren iets smaller (0.77 m breedte) uitvallen.

Altenastraat 12, 4542 RZ Hoek
Telefoon: 0152-121451
www.merelaar.nl

Scheldetheater

De dag afsluiten met een leuke voorstelling? Bij het Scheldetheater in Terneuzen kan het. Van klassieke muziek tot lachwekkende sketches, het theater biedt verschillende voorstellingen aan. Gegarandeerd een origineel avondje uit. Het Scheldetheater beschikt over rolstoelplaatsen en over een rolstoelvriendelijk toilet.

Westkolkstraat 16, 4531 AW Terneuzen
Telefoon: 0115 695 555
www.zeelandtheaters.nl/theaters/scheldetheater

Brasserie Westbeer

Bij Brasserie Westbeer zie je de zeeschepen op de Westerschelde voorbijvaren, terwijl je geniet van een kop koffie met gebak, van een wijntje en portie fingerfood of één van de vele fijne gerechten van de menukaart. Vis komt direct uit de zee op je bord en bijna alles van de kaart is van lokale boeren en ambachtsmensen. Op zondag kun je bij Westbeer ook terecht voor een heerlijke brunch. Het restaurant beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet en je kunt hier gratis voor de deur parkeren.

Scheldeboulevard 1, 4531 EJ Terneuzen
Telefoon: 0115 616000
www.brasseriewestbeer.nl

Strandroute Scheldeboulevard

Lekker naar buiten in de prachtige omgeving van de Westerschelde? Dat kan op de Scheldeboulevard. Hier is een speciale wandelroute die ook met een rolstoel goed begaanbaar is. Het startpunt (naast een gehandicaptenparkeerplaats) is bij Brasserie Westbeer. Het hoofdpad heeft een lengte van 3 kilometer dat goed begaanbaar met een rolstoel en langs de kust met uitkijkpunt loopt. Deze route is volledig verhard en zelfstandig te begaan voor rolstoelgebruikers. Daarnaast heb je verschillende zijpaden om je route eventueel te verlengen. Fijne strandroute om uit te waaien! En daarna kun je lekker bijkomen bij het hiervoor genoemde Brasserie Westbeer.

Scheldeboulevard 1, 4531 EJ  Terneuzen

Kijk voor meer informatie over de toegankelijkheid per locatie in de gratis Ongehinderd app of op app.ongehinderd.nl.