Rolstoelroute Eindhoven

De bruisende lichtstad Eindhoven en omgeving verkennen? In deze Fit for Life Route staan 11 gevarieerde tips voor leuke en toegankelijke hotels, restaurants en activiteiten. Ga bijvoorbeeld naar museum Vincentre of naar het Nationaal Park de Groot Peel. Zowel food-, cultuur- als natuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen!

Vincentre

Het leven van kunstschilder Vincent van Gogh ervaren? Vincentre is een Nederlands museum met documentatie over het verblijf van Van Gogh. In de vaste opstelling van het museum wordt met behulp van de nieuwste presentatiemiddelen het verhaal van Vincent van Gogh en Nuenen verteld. Een unieke ervaring! Van Gogh verbleef hier van 1883 tot 1885 en realiseerde in deze periode een belangrijk deel van zijn oeuvre. Het museum is gevestigd in het voormalige gemeentehuis van Nuenen uit 1874. Het Vincentre heeft een lift, is rolstoelvriendelijk en stelt ook leenrolstoelen ter beschikking voor mensen met een beperking.

Berg 29, 5671 CA Nuenen
Telefoon 040-2839615
www.vangoghvillagenuenen.nl

Aldörrum Logementen & Camping

Riant slapen op het platteland doe je bij Aldörrum in Aarle-Rixtel. Je bent hier verzekerd van een royaal comfortabel verblijf. Op een plek die als thuis voelt, waar je persoonlijke aandacht krijgt en respect voor de mens en omgeving ervaart. De accommodatie ligt in een rustige omgeving en heeft uitzicht op het fraaie natuurgebied ‘De Biezen’. Op het erf is veel kleinfruit te vinden en de boomgaarden bieden exclusieve, oude fruitrassen. De oogst van de bessen, bramen, frambozen en pruimen zie je dan ook terug op de ontbijttafel. Gastvrouw Gerda Hendriks en gastheer Carl Driessen verwelkomen je graag. Er zijn een aantal logementen die naar behoefte aangepast kunnen worden voor mensen met een functiebeperking en voor campinggasten is er aangepast privé sanitair beschikbaar.

Asdonkseweg 7, 5735 SP Aarle-Rixtel
Telefoon 06-23356383
www.aldorrum.nl

Parkstreet BBQ & Grill

BBQ-liefhebbers, opgelet! Bij restaurant Parkstreet eet je de lekkerste BBQ-gerechten. Wat dacht je van spareribs, burgers, pulled pork en steak? De liefde voor het barbecueën sluimerde er al vanaf jongs af aan in bij grill chef Janpieter Stuijt. Zijn opa verzorgde vroeger op zijn binnenplaats voor de hele familie barbecues. Uit liefde voor het barbecueën en het koksvak is Parkstreet BBQ & Grill ontstaan. Een restaurant waar je als vleesliefhebber zeker geweest moet zijn. Je vindt Parkstreet In het hart van Nuenen, 5 kilometer van Eindhoven. Met ruim 80 zitplaatsen en een eigen parkeerplaats kun je hier altijd terecht voor een heerlijke maaltijd.

Parkstraat 25A, 5671 GD Nuenen
Telefoon 040-7440270
www.parkstreetbbqgrill.nl

Pathé Eindhoven

Een thriller, actiefilm, roman of toch liever een comedy? Voor welke film ga jij? Welke je ook kiest, bij Pathé Eindhoven draaien altijd de nieuwste bioscoopfilms. Scoor een bak popcorn en ga er maar lekker voor zitten. Je kunt ook kiezen voor het Pathé Filmdiner, waarbij je bij een van de deelnemende restaurants na je diner met de filmvoucher naar Pathé Eindhoven kunt. Er is invalidentoilet en er zijn rolstoelmogelijkheden.

Dommelstraat 27, 5611 CJ Eindhoven
Telefoon 088 – 51 52 000 (voor rolstoelreserveringen)
www.pathe.nl/bioscoop/eindhoven

Puur de Peel

Vlakbij Eindhoven, in Heusden, vind je groepsaccomodatie Puur de Peel. Dé plek om met familie, vrienden en bekenden te genieten in het hart van De Peel. Puurde Peel is een vakantieaccomodatie voor jong en oud, stellen, gezinnen en grote gezelschappen. Er zijn zes vakantiehuizen die compleet zijn aangepast voor mensen met een beperking en/of moeilijk ter been zijn. Zo beschikt de badkamer over een douche met douchestoel, is er een toilet met beugels en een ruime wastafel waar je met een rolstoel gemakkelijk bij kan. Alle woningen zijn drempelvrij, hebben extra brede deuren en beschikken over een hoog-laag bed. Op het terrein kun je lekker ontspannen in het verwarmde binnenzwembad met tillift of de snoezelruimte met verwarmd waterbed. Kinderen kunnen met mooi weer ook schommelen en klauteren in de speeltuin. Gastvrouwen Ans en Eline verwelkomen je graag.

Achtermijterbaan 7, 5725 RL Heusden
www.puurdepeel.nl

Rolstoelroute Nationaal Park de Groote Peel

Lekker naar buiten en genieten van de mooie natuur? Dat kan bij Nationaal Park De Groote Peel. Hier is een speciale wandelroute die ook met een rolstoel goed begaanbaar is. Het startpunt van deze route is bij Buitencentrum De Pelen. Hier vind je een gehandicaptenparkeerplaats en een rolstoelvriendelijk toilet. Je kunt ook een rolstoel lenen. Je hebt het familiepad met een lengte van 2 kilometer. Dit pad is redelijk goed begaanbaar met een rolstoel en loopt langs een vogelkijkhut (ook rolstoelvriendelijk). Daarnaast heb je het Kabouterpad, een route van 0.5 kilometer. Deze route is volledig verhard en zelfstandig te begaan voor rolstoelgebruikers.

Moostdijk 15, Ospel
Telefoon 0493-560441
www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/de-pelen/toegankelijkheid

Watermolen van Opwetten

Aan de oevers van de Kleine Dommel, op het randje van Nuenen en Eindhoven, vind je De Watermolen van Opwetten. Dit is een veelzijdige horecagelegenheid op een schilderachtige plek. Het landgoed waarop dit restaurant is gevestigd, heeft de officiële status van landgoed in de Natuurschoonwet. Of je nu een korte stop maakt tijdens het fietsen of wandelen, komt borrelen of uitgebreid wilt dineren… het kan hier allemaal! En wil je meer weten over de watermolen? Op zondagen kun je tussen 13.00 en 16.00 uur meekijken met de molenaar die op dat moment aan het werk is. Hij vertelt bezoekers graag over de molen en het landgoed en verkoopt het speltmeel dat in de watermolen vermalen wordt. Er is een rolstoeltoilet aanwezig in De Watermolen van Opwetten.

Opwettenseweg 203, 5674 AC Nuenen
Telefoon 040-2636320
www.dewatermolenvanopwetten.nl

Handbikeroute Molenroute Nuenen

Zin om op een actieve manier de omgeving te ontdekken? Trek dan een dag uit voor een mooie handbikeroute in de omgeving van Eindhoven en Nuenen. Je fietst hier een stuk van de Vincent van Gogh fietsroute en ontdekt het gevarieerde Brabantse landschap. Deze molenroute heeft een afstand van 25.33 kilometer en heeft genoeg toegankelijke tussenstops op de route.

Wolvendijk 80, 5641 AS Eindhoven

Urban Shopper Strijp-S

Winkelen, maar dan net even anders. Daarvoor ga je naar Urban Shopper op Strijp-S in Eindhoven. Dit is een kleinschalig overdekt winkelcentrum gevestigd in een van de voormalige fabriekshallen van Philips. Je vindt hier geen standaard aanbod, maar 20 bijzondere winkels. Je kunt hier terecht voor kleding en accessoires tot platen en scooters, voor hippe kapsels en kunstwerken, meubels en verlichting, kinderboeken en sieraden. Strijp-S is inmiddels een begrip in de omgeving en wordt ook wel het culturele hart van Eindhoven genoemd. Er is een hellingbaan naar de entree aanwezig.

Torenallee 60, 5617 BD Eindhoven
www.urbanshopper.nl

Vershal het Veem

Ruiken, proeven, eten, drinken, kopen en koken. Daarvoor moet je bij vershal ’t Veem zijn, een dagelijks overdekte versmarkt op de Strijp-S. Je kunt hier terecht voor al je dagelijkse boodschappen, maar je bent ook welkom om gewoon lekker rond te kijken of voor ontbijt, lunch of een drankje. De ondernemers van de Vershal staan klaar om je te helpen en te verrassen met hun smaakvolle producten en gerechten. Er is een helling aanwezig om binnen te komen en de binnenruimte is volledig gelijkvloers. Binnen vind je een rolstoelvriendelijk toilet.

Torenallee 86-02, 5617 BE Eindhoven
www.vershalhetveem.nl

Restaurant Wasven

In de sfeervolle Gasterij of het terras van Wasven kun je terecht voor een heerlijke lunch, een bijzonder diner of zomaar een kopje koffie of een drankje met wat lekkers erbij. Wasven is onderdeel van Groendomein Wasven dat zes hectare cultuur- en natuurhistorisch groen in het stadsdeel Tongelre te Eindhoven omvat. De entree van het restaurant bevat geen obstakels of drempels, geleide- en hulphonden zijn er welkom en er is een rolstoelvriendelijk toilet. En wil je voor of na je bezoek aan Wasven nog even een frisse neus halen? Vanuit het terras start ook een verharde wandelroute (boomvriendelijke ondergrond) van 1 kilometer door het kasteelbos.

Celebeslaan 30, 5641 AG Eindhoven
Telefoon 040-7870707
www.wasven.nl

Kijk voor meer informatie over de toegankelijkheid per locatie in de gratis Ongehinderd app of op app.ongehinderd.nl.