Rolstoelroute Barneveld

Barneveld staat natuurlijk bekend om de barnevelder kippen, maar Barneveld is zoveel meer. In en rondom dit gezellige dorp is veel te beleven. Van grote merken en bekende namen tot lokale horecagelegenheden en het prachtige natuurgebied de Veluwe. Er is voor ieder wat wils. Voor deze Fit for Life route zetten wij 11 tips voor een toegankelijk en verrassend weekend Barneveld op een rij!

Choco & Zo

Ben jij ook zo gek op chocolade? Dan vind je Choco & Zo geweldig! Deze chocolaterie maakt heerlijke bonbons en andere chocoladekunstwerken van duurzame chocolade, maar serveert ook koffie en thee en verkoopt leuke cadeaupakketjes. Wil je liever zelf chocola maken? Geen probleem, je kunt hier namelijk een chocoladeworkshop (op inschrijving) doen waarbij een expert je de fijne kneepjes van het vak leert.

Langstraat 19, 3771 BA Barneveld
Telefoon: 0342 – 400 026
www.choco-en-zo.nl

Lunchroom Hey Daar

Eigenaren Annelies en Jos Heij serveren bij Lunchroom ‘Hey Daar’ de lekkerste vers afgebakken broodjes en oerbrood, mét verrukkelijke koffie met een likeurtje en slagroom. Op de menukaart staan naast belegde broodjes, ook bruschetta’s, maaltijdsalades, uitsmijters en diverse warme gerechten. Met mooi weer kun je op het terras zitten, maar anders zit je binnen ook heel gezellig. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Langstraat 55, 3771 BC Barneveld
Telefoon: 0342 – 414 874
www.heydaar.nl

Westcord Hotel de Veluwe

Eigenaren Annelies en Jos Heij serveren bij Lunchroom ‘Hey Daar’ de lekkerste vers afgebakken broodjes en oerbrood, mét verrukkelijke koffie met een likeurtje en slagroom. Op de menukaart staan naast belegde broodjes, ook bruschetta’s, maaltijdsalades, uitsmijters en diverse warme gerechten. Met mooi weer kun je op het terras zitten, maar anders zit je binnen ook heel gezellig. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Oud Milligenseweg 62, 3886 MJ Garderen
Telefoon: 0577 – 461 951
www.westcordhotels.nl/hotel/hotel-de-veluwe

Restaurant de Bonte Koe

Trek in verse, streekgebonden producten? Dan is restaurant De Bonte Koe iets voor jou! Geniet ’s zomers op het zonnige terras en ga ’s winters lekker binnen rond de gezellige open haard zitten. Een ideale locatie voor een drankje, lunch of diner. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kopje koffie met huisgemaakt gebak? Of een pannenkoek gemaakt van het meel dat wordt gemalen in de molen van Garderen? Laat je verrassen! Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Koningsweg 2, 3886 KD Garderen
Telefoon: 0577 – 461 759
www.restaurantdebontekoe.nl

Brasserie-Lunchroom de Rozentuin

Een andere sfeervolle lunchroom in Garderen is Brasserie-Lunchroom de Rozentuin. Hier word je op je wenken bediend door het personeel en kun je iets lekkers uitzoeken van de uitgebreide lunchkaart. Van broodjes en soepen tot allerlei tussendoortjes. Maar wil je liever van alles iets proeven? Kies dan voor de specialiteit van de Rozentuin: een high tea of een Veluwsche koffietafel. Dat wordt genieten!

Oude Barnevelderweg 5, 3886 PT Garderen
Telefoon: 0577 – 462 482
www.lunchroomderozentuin.nl

Oude Ambachten & Speelgoed museum

Bezoek het Oude Ambachten & Speelgoed Museum en ga terug naar de tijd waarin er nog geen elektriciteit was en de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan. Met ruim 160 verschillende oude ambachten, beroepen en winkeltjes kom je tijdens een bezoek aan dit museum ogen tekort. Ook voor kinderen is er genoeg te zien: een indrukwekkende verzameling van antiek speelgoed en een leuke speelhoek met verschillende attracties. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig en voor bezoekers zijn er ook rollators en rolstoelen aanwezig.

Rijksweg 87, 3784 LV Terschuur
Telefoon: 0342 – 462 060
www.ambachtenmuseum.nl

De Hofstay 195

Wil je de stad ontvluchten en heerlijk tot rust komen op het mooie platteland? Dan is de vakantiewoning Hofstay 195 echt iets voor jou! Hier geniet je (met maximaal 5 personen) van een mooie, landelijk gelegen locatie in Achterveld (tussen Barneveld en Amersfoort). Een ideale uitvalbasis waar je op verzoek zelfs verse melk rechtstreeks van de koe kunt drinken. Als dat geen goede start van de dag is! De vakantiewoning is geheel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tip: boek ver van tevoren, want deze vakantieaccommodatie is erg populair.

Hessenweg 195, 3791 PG Achterveld
Telefoon: 06 – 2247 4689
www.hofstay195.nl

Restaurant De Oranjerie

Restaurant De Oranjerie vind je op landgoed Schaffelaar in Barneveld, midden op de Veluwe. Op deze sfeervolle locatie in Victoriaanse stijl geniet je van de ambachtelijke producten van leveranciers uit directe de omgeving, die de chefkok verwerkt in de mooiste gerechten. Je kunt hier terecht voor een heerlijke lunch of diner, met prachtig uitzicht op het groen. Het landgoed waarop De Oranjerie staat is zo’n 94 hectare groot. Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Stationsweg 4A, 3771 VH Barneveld
Telefoon: 0342 – 419 601
www.restaurantdeoranjerie.nl

Nederlands Pluimveemuseum

Barneveld staat bekend om zijn pluimveeteelt en -handel met de barnevelder kippen. Daarom mag een uitstapje naar het Pluimveemuseum – dat volledig draait op 100 enthousiaste vrijwilligers – niet ontbreken. Ontdek de geschiedenis van de kip en het ei, volg een kuikentje als het uit het ei komt, bekijk de ruim opgezette expositie, bezoek de museumwinkel voor een origineel souvenirtje en neem een kijkje in de hoendertuin! Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Hessenweg 2A, 3771 RB Barneveld
Telefoon: 0342 – 400 073
www.pluimveemuseum.nl

Lunchroom de Rozerie

Tijdens het winkelen even pauzeren met een goede kop koffie? Of ben je toe aan een lekkere lunch? Dan ben je bij Lunchroom de Rozerie aan het juiste adres. De Rozerie is een heel bijzondere lunchroom, hier staan medewerkers met een verstandelijke beperking voor je klaar! De Rozerie is voor hen een leerwerkplek. Een mooi initiatief! Er is een rolstoelvriendelijk toilet aanwezig.

Langstraat 21, 3771 BA Barneveld
Telefoon: 0342 – 408 440
www.rozelaar.nl/midden-in-de-samenleving/lunchroom-de-rozerie

Schaffelaartheater

Zin in een avondje uit? Dat kan in het prachtige en sfeervolle Schaffelaartheater in Barneveld. Het theater heeft een gevarieerd aanbod aan voorstellingen: van verrassende goocheltrucs tot komische cabaretvoorstellingen en geweldige muziekconcerten. Eventueel onder het genot van een hapje en drankje. Hoe dan ook een origineel avondje uit! Het theater beschikt over rolstoelplaatsen in de zaal en beschikt over een rolstoelvriendelijk toilet.

Theaterplein 1, 3772 KX Barneveld
Telefoon: 0342 – 842 848
www.schaffelaartheater.nl

Kijk voor meer informatie over de toegankelijkheid per locatie in de gratis Ongehinderd app of op app.ongehinderd.nl.