Eropuit met Fit for Life

Hoe ga je eropuit in een rolstoel? Hoe weet je leuke locaties te vinden die ook goed toegankelijk zijn? Het blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn om de juiste informatie te vinden. Momenteel blijft 30% van de mensen met een beperking thuis, omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen. Lees hieronder enkele tips om er op uit te trekken in eigen land, want ook in Nederland valt er ook zóveel moois te beleven.

Toegankelijke uitjes in eigen land

Zin om lekker naar buiten te gaan? Toch valt het nog niet altijd mee om uitstapjes te vinden die ook geschikt zijn voor rollers. Enkele tips, die wij via HandicapNL gevonden hebben zijn:

Museum Corpus in Oegstgeest

Het bezoeken van een museum is een leuk dagje weg. Je kunt er altijd naar toe of het nu regent of de zon schijnt. Ga eens naar museum Corpus en maak een reis door het menselijk lichaam. Dit museum staat bekend om zijn goede toegankelijkheid.

Corpus Oegstgeest

Rol eens door de Botanische tuinen in Utrecht

Wanneer je je even helemaal in een andere wereld wilt begeven is het heerlijk om rond te struinen in een geur- of belevingstuin. Ga eens een keertje naar de Botanische tuinen in Utrecht die, op één pad na, ook nog eens geheel rolstoeltoegankelijk zijn. Zoveel verschillende geuren heb je nog nooit geroken.

Botanische Tuinen Utrecht

De vrije natuur in

Wat is er nu lekkerder dan een lange, ontspannen wandeling maken? Even één met de natuur, je hoofd helemaal leeg maken. Plan een bezoekje aan het Beijumerbos in Groningen. Deze wandelroute zonder obstakels brengt je langs velden, door bossen en langs kleine plassen en slootjes. Onderweg zijn er voldoende plekjes om even van de omgeving te genieten of uit te rusten.

Natuurbeleefpad Beijumerbos

Lekker uitwaaien op het strand

Tegenwoordig kun je op tal van plaatsen een speciale strandrolstoel huren om volop te kunnen genieten van de mooie Hollandse kust. Met sommige exemplaren kun je zelfs het water in. Informeer eens naar de mogelijkheden bij Alexander Beachclub in Noordwijk aan Zee.

Alexander Beachclub

Gratis E-boekje ‘Toegankelijke uitstapjes in eigen land’

Het boekje ‘Toegankelijke uitstapjes in eigen land’ staat boordevol tips om er op uit te trekken. Lees onder andere over de leukste activiteiten, de gezelligste rolstoelvriendelijke horeca en musea, toegankelijke festivals en wandelroutes in de natuur.

Download het e-booklet

Op reis met Niek

Niek van den Adel is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. Hij spreekt bevlogen over veerkracht, leiderschap en klantgerichtheid. Met een flinke dosis humor, zelfspot en kwetsbaarheid neemt hij de zaal mee in een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Niek is onlangs voor ons naar Coloplast UK geweest om tijdens een SCI (dwarslaesie) congres te spreken. Wij hebben hem gevraagd zijn reis en avonturen in het Engeland voor ons vast te leggen, zodat we mensen kunnen laten zien hoe het reizen in een rolstoel hem vergaat.

Niek op reis deel 1: Vliegveld

Niek op reis deel 2: Londen

Voor Niek bestaat z’n handicap niet

Als spreker, trainer en coach houdt Niek van den Adel meer dan honderd lezingen per jaar. Hij reist de hele wereld over om mensen en bedrijven te inspireren op het gebied van leiderschap, zingeving en inclusiviteit. De tijd die overblijft steekt hij met liefde in zijn gezin met drie jonge dochters. Je zou zeggen: een druk bestaan dat zoveel dertigers leiden, en dat is ook zo. Alleen heeft Niek als gevolg van een motorongeluk ook nog een volledige dwarslaesie, waardoor 90% van zijn lichaam niet meer functioneert.

Lees het hele interview met Niek

Miquel heeft een golfhandicap

Miquel Lommerse (46) heeft een goedlopende zaak en is doordeweeks amper thuis. Hij speelt graag een partijtje golf en basketbalt om zijn conditie op peil te houden. Samen met zijn vriendin gaat hij graag op stap, al dan niet met de vaste vriendengroep die hij om zich heen heeft verzameld. Miquel heeft een mooi leven. Oh ja, én een dwarslaesie…

Toen Miquel zeventien was, kwam aan een vakantie in Lloret de Mar een dramatisch einde. Hij werd ’s nachts onderaan het appartement gevonden met een gebroken rug. Hoewel het onduidelijk bleef wat er precies was gebeurd, stond wel meteen vast dat hij nooit meer zou lopen. Terug in Nederland volgde een revalidatie in ‘De Hoogstraat’ in Utrecht. Miquel was vastbesloten om zijn leven weer op te pakken.

Lees het hele interview met Miquel