Eropuit met Fit for Life

Hoe ga je eropuit in een rolstoel? Hoe weet je leuke locaties te vinden die ook goed toegankelijk zijn? Het blijkt nog niet zo gemakkelijk te zijn om de juiste informatie te vinden. Momenteel blijft 30% van de mensen met een beperking thuis, omdat ze niet weten waar ze terecht kunnen. Ongehinderd en Coloplast doen hier iets aan door het uitzetten van de Fit for Life Routes waarin een aantal faciliteiten zoals toegankelijke overnachtingslocaties, restaurants en activiteiten uitgelicht worden. Daarnaast proberen we je met leuke tips & tricks te motiveren om er zelf op uit te gaan.

Fit for Life Routes

De Fit for Life routes in samenwerking met Ongehinderd zijn samengesteld om mensen met een dwarslaesie te motiveren een ongehinderd weekendje weg te gaan. In de routes worden een aantal faciliteiten zoals toegankelijke overnachtingslocaties, restaurants en activiteiten uitgelicht. De locaties zijn geselecteerd op basis van de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers.

Bekijk alle Fit for Life routes

Eropuit Magazine

Wij hebben deze Fit for Life routes samen met praktische tips voor onderweg ook gebundeld in een magazine. Wilt u deze Fit for Life routes én praktische tips voor onderweg als magazine ontvangen? Vraag deze dan gratis aan!

Vraag gratis aan

Op reis met Niek

Niek van den Adel is een veelgevraagd spreker in binnen- en buitenland. Hij spreekt bevlogen over veerkracht, leiderschap en klantgerichtheid. Met een flinke dosis humor, zelfspot en kwetsbaarheid neemt hij de zaal mee in een ervaring die ze niet snel zullen vergeten. Niek is onlangs voor ons naar Coloplast UK geweest om tijdens een SCI (dwarslaesie) congres te spreken. Wij hebben hem gevraagd zijn reis en avonturen in het Engeland voor ons vast te leggen, zodat we mensen kunnen laten zien hoe het reizen in een rolstoel hem vergaat.

Niek op reis deel 1: Vliegveld

Niek op reis deel 2: Londen

Voor Niek bestaat z’n handicap niet

Als spreker, trainer en coach houdt Niek van den Adel meer dan honderd lezingen per jaar. Hij reist de hele wereld over om mensen en bedrijven te inspireren op het gebied van leiderschap, zingeving en inclusiviteit. De tijd die overblijft steekt hij met liefde in zijn gezin met drie jonge dochters. Je zou zeggen: een druk bestaan dat zoveel dertigers leiden, en dat is ook zo. Alleen heeft Niek als gevolg van een motorongeluk ook nog een volledige dwarslaesie, waardoor 90% van zijn lichaam niet meer functioneert.

Lees het hele interview met Niek

Miquel heeft een golfhandicap

Miquel Lommerse (46) heeft een goedlopende zaak en is doordeweeks amper thuis. Hij speelt graag een partijtje golf en basketbalt om zijn conditie op peil te houden. Samen met zijn vriendin gaat hij graag op stap, al dan niet met de vaste vriendengroep die hij om zich heen heeft verzameld. Miquel heeft een mooi leven. Oh ja, én een dwarslaesie…

Toen Miquel zeventien was, kwam aan een vakantie in Lloret de Mar een dramatisch einde. Hij werd ’s nachts onderaan het appartement gevonden met een gebroken rug. Hoewel het onduidelijk bleef wat er precies was gebeurd, stond wel meteen vast dat hij nooit meer zou lopen. Terug in Nederland volgde een revalidatie in ‘De Hoogstraat’ in Utrecht. Miquel was vastbesloten om zijn leven weer op te pakken.

Lees het hele interview met Miquel