Bewegen voor mensen met een dwarslaesie

Genoeg bewegen is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je geest. Van een dag winkelen in de stad tot op bezoek bij vrienden, van boodschappen doen tot een boswandeling en van de hond uitlaten tot een museum of concert bezoeken. Met het Fit for Life programma willen we jou motiveren en inspireren om (meer) te bewegen. Zodat jij lekker in je vel zit.

Alledaags bewegen

Om mensen te inspireren en te motiveren kunnen we in een revalidatiecentrum een Fit for Life ‘Alledaags bewegen’ event organiseren met diverse workshops gerelateerd aan alledaagse beweging.
De Fit for Life Alledaags bewegen events die we in de diverse revalidatiecentra georganiseerd hebben waren een succes! Met Alledaags bewegen biedt Fit for Life met de inspirerende foto-expositie SHINE de grote revalidatiecentra in Nederland een middag vol boeiende workshops en de onthulling van foto-expositie SHINE. Na een openingswoord vanuit het centrum met de desbetreffende geportretteerde kunnen de aanwezigen deelnemen aan diverse workshops en activiteiten. Zo zijn er beweegsessies met oefeningen van Joop & Joost onder leiding van een fysiotherapeut, een rolstoel APK verzorgd door Double Performance, behendigheid tips en een oefenparcours voor de rolstoel van Kees-Jan van ’t Klooster en tips over voeding.
De volgende Fit for Life events Alledaags bewegen staat gepland op zaterdag 2 november in De Hoogstraat in Utrecht. Hier worden weer een aantal workshops gegeven. U kunt zich voor dit event inschrijven via https://www.coloplast.nl/shineworkshop.

Thuisoefeningen met Joop & Joost

Vanuit je rolstoel, op je werk of vanaf de bank in beweging blijven? Dat kan! Joop & Joost laten je in een webserie zien met welke dagelijkse fitnessoefeningen je fit blijft. Deze zijn ontwikkeld in samenwerking met gespecialiseerde fysiotherapeuten en eenvoudig uit te voeren. Elke oefening wordt voorgedaan en kun je in een normale, lichte of zware variant uitvoeren. Het grote voordeel: je kunt de oefeningen overal doen. Het enige wat je nodig hebt is een fitnessband en een flesje water. Heb je geen fitnessband? Vraag er dan (gratis) één aan. Succes!

Oefening 1
Eddie the Eagle

Oefening 2
Pump It

Oefening 3
Flex it

Oefening 4
Popeye

Oefening 5
Twist it

Oefening 6
Turn around

Oefening 7
Row the boat

Oefening 8
Power Ranger

Oefening 9
Superman

Oefening 10
Cardio

Vraag hier de gratis fitnessband aan

Trotse partner van Wings for Life

Dit jaar was Coloplast weer lokale partner van de Wings for Life World Run die op zondag 5 mei 2019 op het terrein van de Sint Maartenskliniek in Ubbergen plaatsvond. Naast een bijdrage voor het event hebben we ook met een Coloplast Fit for Life team meegerend en gerold. We stonden met ruim 130 mensen aan de start en hebben 6.000 euro ingezameld voor de Wings for Life Foundation. Dit geld wordt gebruikt voor onderzoek naar Ruggenmergletsel. De Gelderlander maakte een mooie reportage van de run.

Bekijk de reportage ‘Rennen met een dwarslaesie’

Word gezond fit met een dwarslaesie

Over het belang van bewegen en een actieve leefstijl zijn boeken volgeschreven. Uit al die wetenschappelijke literatuur is nu een beweegrichtlijn vastgesteld, speciaal voor mensen met een dwarslaesie. Sonja de Groot, onderzoeker en bewegingswetenschapper bij Reade, (centrum voor revalidatie & reumatologie), was hier nauw bij betrokken. Samen met professionals uit andere disciplines vertaalde zij de richtlijn naar een concreet advies waar mensen met een dwarslaesie en hun behandelaars ook echt iets mee kunnen.

Lees het hele interview met Sonja